Εκπαίδευση στο Μουσείο Αφής

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Αγγίζοντας την επιτύμβια στήλη του πολεμιστή Δεξίλεω Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών, πραγματοποιούνται 
τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν συνεννοήσεως

Τα παιδιά παρακινούνται να αγγίξουν τα εκθέματα, να τα ψηλαφίσουν, να προβληματιστούν και να αυτενεργήσουν. Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών παιχνιδιών εκτός των άλλων τα ευαισθητοποιεί και σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να προγραμματιστούν για τα Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως.
Συμμετοχές : Δηλώστε Συμμετοχή στο
τηλέφωνο 210 - 941 5222, Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00 - 13:00
ή στείλτε στο info@fte.org.gr

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών

Στο Μουσείο Αφής πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις Ερμηνευτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μετά από συνεννόηση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δασκάλους προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εικόνες από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ερμηνευτών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου Εικόνες από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ερμηνευτών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου Εικόνες από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ερμηνευτών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ερμηνευτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αφής στις 25.05.2005

Αρχή Σελίδας

Σχολεία

Αγγείο για σπονδές σε σχήμα κεφαλιού ταύρου Το Μουσείο Αφής μπορούν να επισκέπτονται σχολικές τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από συνεννόηση του εκπαιδευτικού - συνοδού με τη διεύθυνση του Μουσείου. Για την προετοιμασία της επίσκεψης, οι εκπαιδευτικοί - συνοδοί μπορούν να προμηθεύονται το σχετικό υποστηρικτικό υλικό από την Δνση του Μουσείου. Κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια - ξεναγήσεις στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρουσιάσουν οι ίδιοι το Μουσείο Αφής.

Η συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 2 ευρώ.

"Ψηλαφίζοντας τα αρχαία χρόνια"

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - Δημιουργία εκμαγείου Η επαναλειτουργία του προγράμματος αυτού είναι μέσα στις προτεραιότητες της Διοίκησης του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.
Το πρόγραμμα γινόταν πριν τους σεισμούς του 1999 και συμμετείχαν βλέποντα και τυφλά παιδιά ηλικίας 11-15 χρόνων. Ένας εκπαιδευτής κινητικότητας έδινε στα βλέποντα παιδιά μάσκες και μπαστούνια και τους έδειχνε πώς να κινούνται και πώς να αντιλαμβάνονται τα γλυπτά με την αφή, ευαισθητοποιώντας τα έτσι σε θέματα τυφλότητος. Μια αρχαιολόγος τους έδειχνε πως γίνονται οι ανασκαφές, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτί με χώμα όπου βρισκόταν κρυμμένο ένα αντικείμενο. Αφού το έβρισκαν, ένας εκμαγέας τους έδειχνε πώς δημιουργούνται τα αντίγραφα από το πρωτότυπο.

Αρχή Σελίδας